BigBang

BigBang

Sist Bigbang gjestet Fjordfesten var i 2014, så det er på tide å ønske det folkekjære rockebandet tilbake til oss. Med plateutgivelse denne våren er bandet booket til mange av de store festivalscenene denne sommeren og vi er veldig glade for at vi også klarte å få dem til Sandefjord.

Man reflekterer kanskje ikke så mye over at Bigbang er en trio, at all lyd som kommer fra scenen er produsert av kun tre musikere. Der de aller fleste rockband trenger fire eller fem medlemmer for å holde skuta flytende, hviler trioen seg på musikalsk dyktighet og dynamikk. Bass, trommer og en gitar. Det er klart det mest krevende men kanskje også det edleste band formatet. Når det funker så kan det bli magisk, se bare på Cream, Nirvana eller The Jimi Hendrix Experience, og hos Bigbang funker det. Olaf, Niko og Øystein er ikke originalbesetningen, men det er utvilsomt denne konstellasjonen som har definert bandet.

Bak enhver utgivelse med Bigbang ligger det mye arbeid og omtanke, noe som har bidratt til en lang rekke listeplasseringer og trofeer. Så langt er det allikevel ingen utgivelse som har fått like mye tid og TLC som årets nye «Le Californie» -takket være Covid-19. Gjennom nedstenginger, avlysninger og utsettelser har albumet sakte tatt form, og våren 2023 er det endelig ute. Låtene på det nye albumet oser av samspillglede og unike gitarriff som har blitt finslipt gjennom nettopp den lange ventetiden. Vi kan love noen helt nye livefavoritter på toppen av en allerede velfylt låtkatalog når Bigbang igjen legger ut på veien.