LEMAITRE

LEMAITRE

VELKOMMEN TILBAKE TIL FJOR´ N!

Den norske Los Angeles-baserte elektronika-duoen Lemaitre har de siste årene for alvor befestet sin posisjon som en sjanger-referanse på unge elektronika-artister som presser elektronika videre. Ofte kjennetegnet med tunge beats, akkompagnert med fjærlette hooks som ikke slipper taket før du trygler.

Lemaitre har det siste tiåret vekslet med å turnere verden rundt, og gitt ut musikk fra basen sin i L. A. Hyppig listet på de største radiokanalene, en yndet booking på festivaler som Coachella, Lollapalloza, Roskilde og Reading & Leeds.

Når verden stengte ned våren 2020 var duoen i Norge for å jobbe og rakk akkurat ikke tilbake til L. A. før grensene stengte. Igjen i Norge, uten mesteparten av instrumentene og studioet sitt i Silver Lake, ble de tvunget til å bremse ned. 

«Det er vanskelig å gå fra å hele tiden være utsatt for en konstant strøm av impulser, både på veien og i møte med andre artister, til å plutselig oppleve det motsatte – helt stans» sier Ketil Jansen. «Men vi hadde vel heller aldri helt tatt oss tid til å stanse opp og tørre å se litt tilbake, og når kalenderen ble slettet over natta, så vi kunne utvikle soundet vårt i stillstand. Det har vi i hvert fall aldri gjort før» ler han, og sier Lemaitre alltid har vært i bevegelse hva sound gjelder.

«Jeg kommer aldri til å si vi trengte en pandemi, for den har ødelagt mer enn den har gjort godt, men å bli litt «strandet» for å finne roen til å fullføre et helt prosjekt, det trengte vi nok» sier Ulrik Denizou Lund.

Nå er Lemaitre tilbake i Norge og til sommeren gjester de nok engang Fjordfesten. Sist de var på besøk ble konserten deres snakket om i lang tid som en av årets Fjordfestens høydepunkter. Når de nå kommer tilbake har de med seg hit`er som "Closer", "We got you", Cut to black", og "Playing to lose". I tillegg lover gutta å ha med ny musikk til sin norske "familie" i bagasjen. Rapportene tilsier også at de på veien har med seg et svært spillesugent band, bestående av blant annet full blåserekke og gitarist/P3-profil Markus Neby i spissen. Ikke rart at vi gleders oss til å få dem tilbake på besøk!